Om Winther

Kvalitet sedan 1932

HF Christiansen är ett 100-årigt företag grundat i Randers, Danmark, av Hans Frederik Christiansen 1903. Det är välkänt att Winther cyklar levererat kvalitet till det danska folket sedan 1932, och sedan 2006 har HF Christiansen tillverkat och designat Winther barn-, junior- samt vuxencyklar. Utöver Winther produceras bl.a. också märkena AvenueBike by Gubi, CenturionMBK, Nishiki, Principia och Raleigh tillsammans med det svenska systerbolaget Unicykel AB. Se mer på www.unicykel.se.

En del av Danmarks största cykeluniversum

Sammanslagningen mellan HF Christiansen, deras designers och de populära Winther-cyklarna har skapat ett starkt produktsortiment år efter år. Det, blandat med ett tätt förgrenat nätverk av återförsäljare över hela landet, har givit Winther en speciell position i danskarnas medvetande. Det betyder också att Winther är ett av Danmarks mest utbredda cykelmärken.

Identitet

Winther har en rad färgorienterade serier som Black Winther, Blue Winther, Green Winther m.fl. Dessa serier är skapade för att ge kunderna möjlighet att göra ett stilsäkert val när de ska välja en ny Winther-cykel och inte önskar för mycket grafik. Blue Winther och Grey Winther debuterade 2019 och är nya medlemmar av Winther-familjen. Detta innebär att oavsett vilken typ av cyklist du är, kan du låta din personlighet träda fram med ett kompromisslöst alternativ till den klassiska svarta cykeln, och det är oavsett om det är en klassisk herr- eller damcykel, en citycykel eller en rå Cargocykel. Oavsett vad du väljer så är funktionalitet, komfort och design alltid i topp.

En stor del av Winthers identitet är integration. Vi har medvetet skapat cyklar för både barn och vuxna, som ger möjlighet att låta ägaren uttrycka sin personliga stil, men också inbjuda hela familjen till att köra med samma stil. Bland annat kan du få barn- och juniorcyklar som ser ut som vår Black Winther-serie. Därför är det inte konstigt att många omedelbart tänker på cyklar för hela familjen när de hör namnet Winther, och det är precis vad Winther är!

Med Winther får du

5 års garanti på ram
Nordisk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet
3 års garanti på Promovec batteri och motor